SMRT LEGENDE SRPSKOG SPORTA: Navijači Partizana u suzama
Ilustracija, Foto: Profimedia

tužno i potresno

SMRT LEGENDE SRPSKOG SPORTA: Navijači Partizana u suzama

Odlazak koji će teško pasti našoj zemlji

Objavljeno: 21:44h

Nekadašnja odbojkašica i članica repezentacije Jugoslavije, Milka Stanojević, devojački Mandić preminula je u Beogradu danas u 78. godini saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Ona je odbojkašku karijeru započela u beogradskom Obiliću i bila je u sastavu koji je izborio plasman u Prvu ligu Jugoslavije 1964. godine. Potom je bila deo Partizana sa kojim je tri puta bila vicešampion tadašnje države, dok je 1968. godine osvojila titulu.

U dresu juniorske reprezentacije Jugoslavije je učestvovala na prvom prvenstvu Evrope u Budimpešti. Odigrala je sedam utakmica, a Jugoslavija je bila na osmom mestu.

Milka Stanojević
Milka Stanojevićfoto: FOTO: Odbojkaški savez Srbije

Sa seniorskom reprezentacijom je nastupila na Evropskom šampionatu u italijanskoj Ređo Emiliji 1971. godine, gde je sa ekipom zauzela 14. poziciju.

Interesantno je da je bila i jedan od vodećih lekara opšte medicine u zemlji i član predsedništva sekcije Opšte medicine Srpskog lekarskog društva, kao i direktor Doma zdravlja Grocka i dugogodišnji načelnik službe Opšte medicine Doma zdravlja Zvezdara.

Ispraćaj na kremaciju Milke Stanojević obaviće se u četvrtak, 2. maja od 12.30 časova na Novom groblju u Beogradu, a opelo počinje u podne.

Bonus video:

01:20

HUMANITARNI TURNIR NA MAGLIĆU: Odbojka na pesku za Stefana! VIDEO

(Espreso/Telegraf/S.T./Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.